Matkalla, jonne kukaan meistä ei halunnut, taivallan myös minä, Heli. Viisikymppisten kynnyksellä, vuonna 2013, pääsin ensimmäiseen kunnalliseen mammografiaan, jossa löytyi ärhäkkä Her2+, hormonipositiivinen ja Gradus 3 rintasyöpä. Vietin 50-vuotispäiväni Taysin leikkauspöydällä.

Elämä oli yhtäkkiä sijoiltaan ja se tuntui olevan tulevaisuutta vailla. Kaipasin kovasti tietoa ja kohtalotovereita ja hakeuduinkin heti diagnoosin jälkeen Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen vertaistukiryhmään Tampereelle. Nuo upeat, voimakkaat ja elämässä vahvasti kiinni olevat naiset vakuuttivat minut siitä, että elämä jatkuu syöpädiagnoosin jälkeenkin.

Tutustuin myös heti hoitojen alkumetreillä samalla paikkakunnalla asuvaan kohtalotoveriin, jonka kanssa kävimme sekä sytot että säteet yhdessä. Kanssakulkijan tuki oli korvaamatonta matkalla, joka muuten olisi ollut perin yksinäinen, pimeä ja pelottava.

Siskot-yhteisö on myös ollut aivan korvaamaton tuki. Vertaistukea, kannustusta, niin hyvien kuin huonojenkin uutisten yhdessä jakamista.

Olen itse saanut paljon ja siksi haluan nyt myös auttaa muita löytämään toisensa Siskola-toiminnan kautta. Ensimmäisten Siskola-treffien aika onkin jo sovittu ja tapaamiseen on lämpimästi tervetullut ihan jokainen ikään, asuinpaikkakuntaan ja syövän tyyppiin katsomatta. Voit olla yhtä hyvin juuri diagnoosin saanut tai jo kokeneempi konkari, jonka sairastamisvaihe on jo takana.

Vertaistukiryhmälle ei ole olemassa valmista käsikirjoitusta ja jokainen ryhmä muotoutuukin kävijöidensä näköiseksi. Itku ja nauru ovat ihan yhtä luvallisia. Tehdään sitä, mikä milloinkin hyvältä tuntuu. Yhdessäolo voi olla kahvittelua, se voi olla yhteinen saunareissu tai kävelyretki tai vaikkapa ravintolaillallinen. Kaikkea sellaista, mikä pitää elämässä kiinni, silloin kun perustukset tuntuvat pettäneen alta.

Lämpimästi siis tervetuloa mukaan vertaistukiryhmään! Yhdessä meissä on voimaa!
 

- Heli V.

Jos toivot yhteydenottoa, jätä tietosi!


Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse.
Pirkanmaan Siskot

Siskojen potilasjäsen! Tule mukaan syöpään sairastuneiden salaiseen keskusteluryhmään Facebookissa. Lue liittymisohjeet täältä.