Se oli pitkäperjantai-ilta. Viime vuonna. Työviikko oli takana ja rentouduin perheen kanssa pääsiäisen viettoon.

Makoilin sängyllä ja vaistomaisesti käsi hakeutui vasemmalle rinnalle. Käden alla tuntui jotain epämääräistä. Sormin tunnustelemalla tuntemus ei hävinnyt minnekään. Rinnassa oli epämääräinen patti. Samassa ovi kävi ja meille tuli vieras. Muistan vieläkin, miten kävin kiivasta ajatustenvaihtoa itseni kanssa. Patti, mikä patti, miksi, milloin?????

Tuosta pääsiäisestä on nyt kulunut kuukausia, reilusti yli puoli vuotta. Aikaa, johon kuuluu lukemattomia tutkimuksia, unettomia öitä, epätoivoa ja toivoa, itkua, naurua ja tunteiden vuoristorataa. Patti oli syöpää, rintasyöpää, jota hoidettiin ensin sytostaateilla. Kahdeksan kuurin satsi kolmen viikon välein. Lokakuussa sytostaatit jäivät taakse Herseptiniä lukuunottamatta. Marraskuussa vasen rinta ja kainalon imusolmukkeet poistettiin. Nyt kuljen päivittäin sädehoidossa.

Entä kuka minä olen? Asustelen Pohjois-Pohjanmaalla ja olen 9-vuotiaan pojan äiti ja reissutöitä tekevän miehen vaimo. Kun sain syöpädiagnoosin olin 47-vuotias ja vuosirenkaita on sen jälkeen karttunut yksi lisää. Toiveissa on, että vuosirenkaita kertyisi vielä paljon lisää, jokaisesta olen äärettömän onnellinen.

Maaliskuun alkua odotan innolla. Silloin saan tarttua taas kaksin käsin leipätyöhöni, josta tykkään hirveästi. Saan jakaa päivät työkavereiden kanssa, jotka ovat vallan metkaa väkeä.

En ole jäänyt diagnoosini kanssa yksin. Toinen sairastunut löytyy lähipiiristä ja lisäksi perhe ja ystävät ovat olleet korvaamaton tuki tässä elämänvaiheessa. Toivon, että en ole ollut heille pelkästään riippakivi.

Sitten olette te, kanssasisaret, jotka olette jokainen tahollanne käyneet läpi tämän saman sanottaisiinko "sirkuksen". Saaneet saman diagnoosin, jonka mukana tuomia vivahteita on jaettu Siskolan-sivulla.
Vertaistukea ei korvaa mikään. Sen on saanut elää todeksi. Siksi toivon, että me täällä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa asuvat voidaan tukea toisiamme vielä nykyistä enemmän. Toiveena on tiivistää "rivit" olla toinen toisemme tukena ja mahdollisena ystävänä paitsi somessa myös kasvokkain.

Teidän sisarenne Heli N.

 

Jos toivot yhteydenottoa, jätä tietosi!


Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse.

Pohjois-Pohjanmaan Siskot

Siskojen potilasjäsen! Tule mukaan syöpään sairastuneiden salaiseen keskusteluryhmään Facebookissa. Lue liittymisohjeet täältä.