Siskot ry on syöpään sairastuneiden naisten perustama ja pyörittämä yhdistys.

 

Syöpätutkimus ja -hoidot ovat Suomessa huippuluokkaa. Leikkaukseen pääsee diagnoosin jälkeen suhteellisen nopeasti ja tarvittavat hoidot annetaan aikataulussa. Hoitoputken päätyttyä potilas valitettavasti jää usein yksin.

Moni sairastunut on onnellinen, kun raskas hoitovaihe päättyy. Hän heittäytyy kaikin voimin normaaliin elämään ja yrittää kuroa sairaudesta jäänyttä välimatkaa umpeen. Nuorella naisella on usein pieniä lapsia – moni saa syöpädiagnoosin raskauden aikana. Perhe ja työ verottavat voimia, sillä toipuminen on vielä kesken. Saattaa mennä vuosia, kunnes uupumus vasta ottaa ylivallan. Potilaan status on kuitenkin jo tässä vaiheessa passiivinen ja avun hakeminen hankalaa. Syöpään sairastunut ajatteleekin usein: “Kaikesta selviän, kunhan se ei ole syöpää”.

Siskot – syöpäkuntoutujat ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea syöpään sairastuneiden naisten kuntoutumista ja rikastuttaa heidän fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointiaan. Yhdistys lisää myös tietoisuutta syövästä sekä pyrkii hälventämään syöpään usein liitettyjä ennakkoluuloja.

Yhdistyksen pääviesti on, ettei syöpään sairastunut ole yksin.

HUOM! Siskot on kaikkiin syöpiin sairastuneiden naisten yhdistys. Vaikka suurin osa meistä sairastaakin tai on sairastanut rintasyöpää, kaikki syöpää sairastavat naiset ovat tervetulleita, seonneen solun sijainnista riippumatta! Tervetuloa mukaan!
 


Teemme tätä työtä vapaaehtoisvoimin. Tule mukaan jäseneksi tai järjestämään Siskotreffejä.

Voit liittyä kannatusjäseneksi, potilasjäseneksi tai yritysjäseneksi.

Lue lisää Siskoista täältä.
 

Ystävällisin terveisin


Siskot
siskot(at)siskot.info
Siskot – syöpäkuntoutujat ry

www.siskot.info
www.facebook.com/siskot.ry
www.twitter.com/SiskotRy
www.instagram.com/siskot_ry

 

 


 

Siskojen potilasjäsen! Tule mukaan syöpään sairastuneiden salaiseen keskusteluryhmään Facebookissa. Lue liittymisohjeet täältä.